اولین کارگاه علمی کاربردی مرکز پژوهشی رویش سبز فردا(پیستاط) با عنوان "آخرین یافته های تحقیقاتی مرکز پژوهشی پیستاط" روز پنج شنبه مورخ 5 آبان 1401 در مزرعه تات سبز بوئین زهرا برگزار شد.
این کارگاه با حضور اعضای هیات علمی، کارشناسان و محققان مرکز پژوهشی برای 60 نفر از علاقمندان برگزار گردید. یکی از اهداف برگزاری این کارگاه، آشنایی بهرهبرداران (باغداران) و کارشناسان فعال در عرصه باغبانی پسته با برخی از یافته های تحقیقاتی این مرکز به صورت عملیاتی و کاربردی بوده است.
در این کارگاه عملی یک روزه موارد زیر مطرح شد و در حین بازدید، توضیحاتی درباره آنها ارائه گردید:
* بازدید از طرح باغ سازگاری پایه و ارقام پسته:
در قطعه باغ سازگاری انواعی از پایهها و ارقام تجاری پسته با هدف بررسی میزان سازگاری (رشد و عملکرد) ارقام روی پایههای مختلف احداث شده است. در این قطعه آقای دکتر حکم آبادی و آقای مهندس حیدری در خصوص نتایج اولیه این طرح توضیحاتی ارائه دادند.
* معرفی پایه پسته آروتا:
در این بخش از کارگاه پایه هیبرید پسته آروتا معرفی و مزایای این پایه نسبت به سایر پایههای پسته مطرح گردید. همچنین آقای دکتر حسن خواه درباره پایه کشت بافتی آروتا و اقدامات انجام گرفته در شرکت ایتاصدرا مطالبی ارائه دادند.
* معرفی اپلیکیشن مدیریت باغ پیستاط:
در ادامه این جلسه، اپلیکیشن مدیریت باغ پیستاط توسط آقای مهندس اسدالهی برای حضار نمایش داده شد و توضیحاتی پیرامون قابلیتهای مختلف این برنامه در زمینه ثبت اطلاعات باغات و مدیریت بخشهای مختلف آن ارائه گردید.
* معرفی روش آبشویی با میکروآبپاشها:
آقای مهندس صالحی و آقای دکتر اخیانی در ارتباط با روش آبشویی با میکروآبپاشها (آبشویی با خط سوم) و مزایای استفاده از آن توضیحاتی ارائه دادند.
* معرفی روشهای کنترل سرمازدگی بهاره:
استفاده از روشهای مقابله با سرمازدگی بهاره از جمله آبپاشهای بالای درختی و بخاریهای باغی توسط آقای مهندس مظفری برای شرکت کنندگان نمایش داده شد.
* بازدید از هرس ماشینی، زیرشکن، سرشاخه خرد کن:
در ادامه شرکت کنندگان در این کارگاه، از اجرای برخی عملیات ماشینی از جمله دستگاه هرس، زیرشکن و سرشاخه خردکن بازدید کردند.
* بازدید از واحد تولید کود آلی:
در بخش آخر کارگاه از واحد تولید کود آلی شرکت آرزوی بهار بازدید صورت گرفت و آقای دکتر اخیانی در خصوص کارایی کمپوست نسبت به کود فراوری نشده توضیحاتی ارائه دادند.
در پایان، جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و به شرکت کنندگان گواهینامه شرکت در کارگاه آموزشی اعطا گردید.
آدرس صفحه اینستاگرام مرکز پژوهشی پیستاط